Aanvraag technische data

Het produceren van XPS en microbeads met re-granulaat van De Vries Recycling

XPS-platen die gebruikt worden voor het isoleren van woningen en bedrijven, worden gemaakt van re-granulaat van De Vries Recycling. Deze panelen zijn sterk en isoleren ontzettend goed. Het geeft EPS een nieuw leven! Daarnaast is het mogelijk om EPS microbeads te maken van het re-granulaat. Dit is een geheel nieuwe ontwikkeling die ervoor zorgt dat we van EPS-afval weer nieuwe EPS-verpakkingen kunnen maken!

Van gebruikt piepschuim naar een nieuw product

Het is bijzonder dat het piepschuim dat ingeleverd wordt door allerlei bedrijven een tweede leven kan krijgen. Veel mensen hebben een verkeerd beeld bij piepschuim/eps producten en denken dat dit in een verbrandingsoven eindigt. Maar bij De Vries Recycling laten we zien dat 100% van al het piepschuim kan worden gerecycled.

Toepassingen van XPS-platen

XPS-platen zijn een lichtgewicht isolatiemethode met uitstekende isolatiewaarde. Het voordeel van XPS-platen is dat ze licht, buigzaam en vochtbestendig zijn. Perfect voor het isoleren van allerlei gebouwen en vochtige plaatsen. De platen zijn namelijk ook bestand tegen schimmels en andere organismen.

Toepassingen van EPS-microbeads

EPS microbeads kunnen worden gebruikt voor talloze toepassingen. Het allermooiste vinden wij het produceren van nieuwe verpakkingen op basis van microbeads. Dat betekent dat we afval van verpakkingen kunnen recyclen naar nieuwe verpakkingsproducten! En het mooiste is, alle goede eigenschappen van het EPS blijven behouden!   

Verkleining

50:1

van doos naar blok

Gewicht

± 80 kg

per blok

Ons advies bevat

25

jaar ervaring

Neem contact met ons op

U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 527 690 466 of via Whatsapp op +31 (0)6 5496 5986. Daarnaast kunt u het formulier hiernaast invullen om antwoord te krijgen op uw vragen.

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil inleveren:

Passie voor recycling

Family owned

Wereldwijd actief

Betrouwbare partner

25 jaar ervaring

+31 (0) 5 27 69 04 66
+31 (0) 6 54 96 59 86
info@devriesrecycling.com