Aanvraag technische data

Passie voor
recycling

Ons bedrijf

De Vries Recycling is al meer dan vijfentwintig jaar ervaren in de recyclingbranche. De wortels van het bedrijf liggen in het efficiënt hergebruik van grondstoffen, recycling zit in ons bloed! De Vries Recycling is toonaangevend in de recyclingbranche en investeert voortdurend in nieuwe technieken met innovatieve ontwikkelingen.

Wij staan voor een ‘closed loop upcyclingproces’: een proces dat per definitie uitgaat van upcycling. EPS afval wordt geupcycled tot XPS isolatie. Dit levert een product op met een hogere waarde en verbeterde eigenschappen. XPS isolatie kan na de levensloopfase terug naar De Vries voor closed loop recycling. Wij nodigen u graag uit om ook onderdeel te worden van onze circulaire revolutie!

Vier generaties met passie voor recycling

In januari 2021 werd door het slaan van de eerste paal een start gemaakt met een forse uitbreiding voor De Vries Recycling. Op de foto staan vier generaties met passie voor recycling: Jan Riekelt van Veen, Gerrit van Veen met zoon Jan Rick en opa Gerrit de Vries.

Hoe het ooit begon…

Samen met zijn vader Riekelt van Veen runt Gerrit van Veen het recyclingbedrijf. Het was opa Gerrit de Vries die in 1996 in de recyclingmarkt actief werd. “Het fenomeen kwam toen net op en mijn opa zag daar wel kansen in. Ik stond daar toen als jongetje meteen met mijn neus bovenop: fantastisch vond ik het”, vertelt Gerrit. De Vries startte in die tijd met een piepschuimpers en al gauw wist menig visverwerkingsbedrijf hem te vinden voor de verwerking van piepschuim visdozen.

In 2014 heeft De Vries de volgende stap genomen en is van start gegaan met het extruderen van EPS. Het piepschuim wordt nu verwerkt tot polystyreen re-granulaat (General Purpose Poly Styrene). Deze grondstof wordt verkocht aan de XPS isolatie industrie.

“De Vries Recycling zet in op kwaliteit, betrouwbaarheid en samenwerking voor de lange termijn.“
Gerrit van Veen (CEO)

Aanbod van materiaal komt niet meer alleen vanuit de Urker visindustrie. De Vries Recycling is toonaangevend in de recyclingbranche en investeert voortdurend in nieuwe technieken met innovatieve ontwikkelingen. Door deze visie is De Vries Recycling uitgegroeid tot wereldwijde speler op de EPS markt.

Family owned

Wereldwijd actief

Betrouwbare partner

Meer weten over ons
‘closed loop’ proces?
Neem dan contact
met ons op

Passie voor recycling

Family owned

Wereldwijd actief

Betrouwbare partner

25 jaar ervaring

+31 (0) 5 27 69 04 66
+31 (0) 6 54 96 59 86
info@devriesrecycling.com