Hét recyclebedrijf met
R3-inrichting status
Duurzaam van
binnen én van buiten
Duurzaam ondernemen zit bij De Vries Recycling in ons DNA. Ons hele productieproces is erop gericht om volledig circulair te ondernemen. Uiteraard wordt deze visie ook toegepast op andere onderdelen van de bedrijfsvoering, zoals ons pand. Met de aanleg van ons zonnepark leveren we 400.000 kwh stroom per jaar op, waarmee 160 huishoudens van energie kunnen worden voorzien.
Ook het gebruik van duurzame materialen en de toepassing daarvan in onze bouwprojecten staan bij ons voorop. De Vries Recycling staat voor duurzaamheid, van binnen én van buiten.
Onze energie
winnende
productiefaciliteit
Wij zetten ons in voor energiebesparing. Onze zonnepanelen voorzien onze machines van duurzaam stroom. Met onze warmteterugwinsysteem verwarmen we onze panden met restwarmte van machines. We koelen onze machines efficiënt met grondwater. Onze elektrische installaties zijn voorzien van harmonische filters, wat een energiebesparing van 15% teweeg brengt. We streven voortdurend naar duurzaamheid en efficiëntie in al onze activiteiten.
CO2-winst met
kunststofrecyclaat
Wij zijn toegewijd aan het circulaire gedachtegoed. Onze productie van re-GPPS, dat volledig recyclebaar is, vormt een schoolvoorbeeld van hoe de circulaire economie in de praktijk moet werken. De Vries Recycling heeft als een van de weinige recyclers in Nederland de status van een officiële R3-inrichting. Dit betekent dat EPS-afval in ons proces de “einde-afval” status bereikt.
Bij ons wordt EPS-afval op een mechanische wijze omgezet in GPPS-grondstof, wat resulteert in aanzienlijke CO2-klimaatwinst. Het gebruik van elke kilogram re-GPPS granulaat leidt tot een maatschappelijk klimaatvoordeel van 4,4 kilogram CO2. Op jaarbasis vermijden we hierdoor naar schatting circa 60 miljoen kilogram CO2-uitstoot.
In ons proces hanteren we het principe van up-cycling, waarbij GPPS wordt ingezet om hoogwaardige XPS-isolatiepanelen te produceren, die superieur zijn aan EPS-producten. Dit resulteert in het sluiten van twee gesloten circulaire ketens: EPS wordt XPS of EPS blijft EPS.
Onze missie is om organisaties in staat te stellen kostbare grondstoffen zoals EPS in de kringloop te houden en zo bij te dragen aan een circulaire economie.